Implică-te pentru biserica din Vecerd!

Vă aduceți aminte când, pentru prima dată, ați intrat în biserică de mână cu unul dintre părinți sau chiar alături de bunici? Probabil că nu, însă cu siguranță există un moment important din viață pe care vi-l amintiți și este legat de biserica din sat. Asta pentru că biserica joacă unul dintre cele mai importante roluri în viața comunității sătești. În fiecare etapă a vieții este prezentă și biserica.
Întotdeauna biserica ne-a adunat pe toți împreună și a făcut posibilă legătura spirituală cu cei care nu mai sunt printre noi. Fiecare sunet de clopot ce se aude din turnul bisericii din Vecerd ne aduce mai aproape de înaintașii noștri și ne mai trezește câte o amintire din copilărie sau din tinerețe. 
Timpul și-a lăsat amprenta pe zidurile bisericii și pe ulițe. Satul, așa cum îl știam mulți dintre noi, pare să se piardă în negura vremii... Nu putem lăsa satul să dispară! 
La fel cum comunitatea s-a format în jurul bisericii, acum putem readuce satul la viață pornind de la biserică. Sunt necesare reparații la biserica din Vecerd, de care ne leagă atâte amintiri. Este nevoie de un clopot care se trage automat. 
E timpul să ne implicăm!

Donații pentru aceste lucrări se pot face în contul Parohiei Ortodoxe Vecerd
IBAN: RO92RNCB0228160430650002
desschis la BCR

Readu satul la viața de altădată! 
Transmite-le bunicilor și părinților, prin suntetul copotului, 
că nu ți-ai uitat rădăcinile! 
Rămâi, prin implicarea ta, un fiu de seamă al satului!

2 comentarii:

  1. Pentru cei care vor să ajute din afara țării există alta modalitate? Sau doar prin IBAN? De exemplu prin gofundme?

    RăspundețiȘtergere
  2. Nuuu! parohia insemba vecerzenii? LOR TREBUIE SA LÈ FACEM DONATII ...FARAXEI NU MAI EXISTA VECERDUL ...comunistii l au înscris pe lista dezafectarii ...ce zici stimate Traian Plesca? dar voi fam Albu ?

    RăspundețiȘtergere